Кращого таксидерміста Рівненщини на полюванні міг вбити підліток із Києва? (ФОТО)

Або хтось, хто не має мисливського досвіду та посвідчення

Ми вже давали офіційне зведення поліції про цю загибель на полюванні 14 жовтня, на Покрову..

Трагічним є те, що Ярослав, так звали загиблого, ні на кого того дня не полював. Він просто допомагав організовувати полювання, як єгер.

Ярослав був великим аматором мисливства і вважався – найкращим таксидермістом у Рівненській області. Справжнім – Майстром.

Таксидермія це, якщо по-простому, виготовлення опудал тварин. Однак майстерність Ярослава у цій сфері була на рівні мистецтва та на перетині зоології, музеоології і всього, що могло бути дотичним до цієї сфери.

Джерела, яким ми можемо довіряти на 100%, стверджують, що Ярослав на цьому полюванні був просто з собакою.

- Він був присутній без зброї, у нього вистрілили просто напряму.

Одна дробина набою на качку позбавила його життя.

Одна потрапила у висок, декілька в спину, в ногу та в обличчя збоку.

При цьому, нам дають зрозуміти, що стріляти в Ярослава міг – недосвідчений мисливець. Іншими словами – хтось, хто не має мисливського посвідчення. Можливо, навіть підліток чи дитина:

От що кажелюдина, яка не булабезпосередньо на місці подій:

- Там, у тому господарстві, завели віднедавна таку послугу, що наче як видають людям зброю в оренду. На полювання. Цього разу полювання було на фазана та качку. Ключове питання – чи не дали вони зброю комусь із дітей, які приїхали з Києва?

- А хто це з Києва приїхав?

- Наче якісь крутелики, якщо навіть Ярослава залучили до організації полювання. Нібито кияни ці «приїхали з родинами». І от тепер питання: чи не могло бути такого, що там дали зброю якійсь дитині, або підлітку? Чи комусь, хто не пройшов відповідної підготовки і не має мисливського квитка?

- А яка різниця?

- Різниця та, що теоретично людина, яка пройшла відповідну підготовку й отримала мисливський квиток, може приїхати на полювання – без власної зброї і взяти її вже на місці в оренду. Це одна справа.

- Але, якщо це дитина чи підліток…

- Навіть, якщо це хтось дорослий, хто не має належного досвіду чи підготовки, це серйозне порушення, а в даному випадку – злочин.

- Однак, не можна ж виключати, що це досвідчений хтось випадково вистрілив?

- Виключати нічого не можна, так. Але…

Радіо Трек: НОВИНИ

Максим Розенко Радіо Трек
Поширити в Facebook