Японія відмовила Клопотенку у відкритті ресторану тому, що «борщ – російська страва»

Попри визнання ЮНЕСКО борщу українською нематеріальною спадщиною

Український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко повідомив, що отримав відмову на пропозицію відкрити український заклад в Японії, адже японці хибно вважають борщ  «російською стравою». Через це заклад нібито не буде мати попит.

Про це він розповів у своєму Instagram.

Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: «поширена думка, що борщ – це російська страва», – вражений Клопотенко.

Ресторатор наголосив, що ситуація є чудовим прикладом глибини російської пропаганди.

Водночас шеф-кухар відзначив, що ця ситуація не не вплине на «масштаб наших старань».

Вона лише означає, що треба працювати ще завзятіше над популяризацією української думки та української кухні в світі. Завзятіше контрпропагувати. І як же добре, що завзяття українцям не бракує.

Також Клопотенко підкреслив, що це одиничний випадок, бо рівень підтримки України в Японії просто неймовірний.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook