Японці не їдять молочних продуктів і живуть найдовше: в чому криється їхній секрет?
Чому японці не їдять молочних продуктів?
Молочні продукти, зокрема молоко, ніколи не були традиційною частиною кухні в Японії. Одна з основних причин — кліматичні умови. Вони в цій країні не дозволяють розвиватися скотарству, через що немає виробництва молока.
Але це не єдина причина, чому на столі у японців ви не побачите молочні продукти.
Ще 1981 року результати дослідження показали, що 90% азійців не засвоюють лактозу.
Пов'язано це з тим, що їхні тіла не виробляють достатньої кількості лактази. Цей фермент потрібен саме для розщеплення лактози. Через це після вживання молока та інших молочних продуктів азійці відчувають дискомфорт у шлунку та інші проблеми з травленням.
Що в Японії їдять замість молочних продуктів?
Молочні продукти японці замінили соєвими бобами, морепродуктами, макаронами з рису, зеленим чаєм та іншими традиційними для цієї країни стравами. Вони багаті на білки, мінерали й вітаміни, які потрібні для здоров'я організму.
Вчені впевнені, що саме через свою особливу дієту японці є найбільшими довгожителями на планеті. Японський щоденний раціон містить мало цукру і жирів, але багато фруктів, овочів, морепродуктів, риби. Тому всі потреби організму у важливих поживних речовинах задовільняються і мінімізується ризик розвитку серцево-судинних захворювань, цукрового діабету та інших хронічних захворювань.
Джерело: ТСН
Радіо Трек: НОВИНИ