Сім'я рівнян хоче подарувати Рівному величезну новорічну ялинку (ФОТО)

Потрібно тільки спиляти

Мешканці Рівного хочуть подарувати місту головну новорічну ялинку. Про свою ініціативу розповіла для Радіо Трек рівнянка Тетяна Сойко.

30 метрова ялинка росте у селі Дуліби на Гощанщині поруч з будинком свекрів рівнянки – Надії та Василя.  Вони також рівняни, однак нещодавно переїхали у село.

Надія та Василь непокояться, що дерево такого розміру може загрожувати будинку, однак просто спиляти його - шкода, говорить Тетяна Сойко:

Це ялинка, яку посадив дідусь мого чоловіка. Їй вже років сорок і відповідно вона вже виросла на метрів 30. І просто настав той час, коли вже вона така, що з нею щось треба робити.

 

Просто так шкода зрізати, але якби вона якимось чином для міста була корисна. Безкоштовно віддаємо, єдине, що потрібно – це аби приїхали, зрізали та забрали.

Рівнянка уже двічі зверталася з цією пропозицією до міської влади, однак там їй сказали дочекатися, доки у Рівному призначать нового міського голову.

Зауважимо, що в останні роки висота новорічних ялинок варіювалася в межах 22-25 метрів. Тобто, якщо оцінки Тетяни правильні, то їхнє дерево може стати однією з найвищих рівненських ялинок. Якщо не найвищою.

Нагадаємо, що торік ялинку місту подарувало підприємство «Газотрон». А позаторік лише саме дерево Рівне придбало у Костопільського лісгоспу за майже 9 тисяч гривень.

Раніше ми писали про плани новообраного міського голови Рівного щодо головної ялинки.

Також пропонуємо переглянути, як виглядало головне новорічне дерево у Рівному у різні роки.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook