Яку рибу радять їсти медики: неочікуваний варіант виявився ще й бюджетним

Неочікуваний варіант випередив форель та лосося

Американці рідко їдять рибу, хоча вона — джерело якісного білка. А от фахівці радять: дві порції морепродуктів на тиждень — мінімум. І найкращий варіант — звичайні консервовані сардини.

Чому саме сардини?

Багаті омега-3 — ці жири зменшують запалення, покращують роботу серця та мозку, знижують ризик депресії й інсульту.

Містять більше поживних речовин, ніж лосось.

Джерело кальцію та вітаміну D, що зміцнюють кістки.

Легко зберігаються, доступні та недорогі.

  • Цікаво: дослідження показало, що у людей із предіабетом, які їли сардини двічі на тиждень, зменшилися ризики розвитку діабету 2 типу та проблем із серцем.
  • Порада: смак сардин подобається не всім, але його легко покращити — додайте лимон, зелень або улюблені спеції.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook