Яку рибу радять їсти медики: неочікуваний варіант виявився ще й бюджетним
Неочікуваний варіант випередив форель та лосося
Американці рідко їдять рибу, хоча вона — джерело якісного білка. А от фахівці радять: дві порції морепродуктів на тиждень — мінімум. І найкращий варіант — звичайні консервовані сардини.
Чому саме сардини?
Багаті омега-3 — ці жири зменшують запалення, покращують роботу серця та мозку, знижують ризик депресії й інсульту.
Містять більше поживних речовин, ніж лосось.
Джерело кальцію та вітаміну D, що зміцнюють кістки.
Легко зберігаються, доступні та недорогі.
- Цікаво: дослідження показало, що у людей із предіабетом, які їли сардини двічі на тиждень, зменшилися ризики розвитку діабету 2 типу та проблем із серцем.
- Порада: смак сардин подобається не всім, але його легко покращити — додайте лимон, зелень або улюблені спеції.
Радіо Трек: НОВИНИ