Яку рибу краще вибрати для мангала? + Рецепт ідеального маринаду
На що насамперед варто орієнтуватися
Якщо збираєтеся запекти рибу на мангалі, краще звернути увагу на жирні сорти морської риби. Це може бути, наприклад, кета, сьомга, форель чи скумбрія.
Крім того, треба подумати, в якому вигляді ви плануєте запікати рибу – стейками чи цілою.
Якщо йдеться про стейки, то краще вибирати перші три варіанти (кета, сьомга, форель), адже скумбрія дрібніша і більше підходить для приготування цілою
Будь-яка риба маринується буквально 20-30 хв.
Готуємо стейки
- сьомга (форель або кета)
- лимон
- сіль, перець – до смаку
- олія
Приготування:
Розморожені стейки просушіть на паперовому рушнику і натріть сіллю та перцем, потім збризніть соком лимона. Ароматні трави та спеції в цьому випадку треба вибирати собі до смаку.
Складаємо все в миску, трохи поливаємо олією і залишаємо на 20-30 хв.
Готуємо цілу рибину
- тушка скумбрії
- сіль, перець – до смаку
- ароматні трави та олія
Приготування:
У цьому випадку треба гарненько випотрошити рибину, а ще – обов'язково видалити сліди жовчі у черевці, яка в іншому разі – сильно гірчитиме і зіпсує весь смак.
Потім даємо рибі просохнути на паперовому рушнику, натираємо сумішшю солі, перцю й ароматних трав.
Кладемо рибу в ємність, поливаємо невеликою кількістю олії і вже через 30 хв відправляємо на мангал.
Аби риба не приставала до сітки, її перед тим, як класти рибину, добре прогрівають та обробляють олією.
Готується риба на вугіллі буквально за 15-20 хв
Радіо Трек: НОВИНИ