Який спосіб приготування кави найшкідливіший. Відповідь науковців з Гетеборга

Їм вдалося поставити крапку у питанні, чи шкідлива кава, чи корисна

Безумовно, користі від кави більше, але для багатьох відкритим залишається питання приготування, тобто варіння кави. Група вчених із Гетеборзького університету з'ясувала, який спосіб варіння кави вважається найшкідливішим.

По-перше, корисною була названа фільтрована кава. При її вживанні ризик передчасної смерті суттєво знижується, ніж за повної відмови від кави.

По-друге, фільтрована кава містить у 30 разів менше шкідливих речовин, що підвищують рівень поганого холестерину.

Дослідники не радять пити каву з турки або френч-пресу, тому що в такому разі в плазмі крові підвищується концентрація гомоцистеїну.

 

Надлишок цієї речовини пов'язаний з утворенням атеросклеротичних бляшок, тромбів що негативно впливає на судини.

Зменшити шкоду напою можна, якщо додатково відфільтрувати готову каву.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook