Який майонез насправді вважається більш корисним — домашній чи магазинний

Користь заправки залежить від продуктів, з яких її роблять.

Майонез — популярний соус, який додають в різні страви. Але не варто забувати, що він дуже калорійний, а через хімічні сполуки, що входять до його складу, ще й шкідливий.

Через це багато людей навчилися готувати заправку вдома, але чи дійсно вона корисніша, ніж «магазинна»? Експерти кажуть, що все залежить від продуктів, з яких готується майонез, а також кількості солі й цукру в ньому.

А з огляду на те, що під час приготування людина самостійно контролює кількість цих інгредієнтів, можна вважати, що домашній все ж корисніший, ніж куплений соус.

Але при цьому, домашній майонез пов'язаний з ризиком зараження сальмонельозом. Тому фахівці не рекомендують вживати сирі яйця. Щоб приготувати соус, потрібно взяти пастеризовані.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook
Теги: майонез