Який максимальний розмір субсидії в Україні

Не всі сім’ї отримують однакові виплати

Найбільший розмір субсидій отримують багатодітні родини та дитячі будинки сімейного типу. Для компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг в опалювальний період 2021-2022 років вони отримуватимуть близько 10 тисяч гривень.

У Мінсоцполітики пояснили, що, зазвичай, проживають такі сім'ї у квартирах чи будинках з великою площею, а отже, на їхнє обігрівання витрачається більше коштів.

Субсидію призначають індивідуально кожному домогосподарству і залежить її розмір від доходів його членів сім'ї, коштів, які витрачаються на оплату комунальних послуг, а також від поточних тарифів.

Чим менший дохід сім'ї й чим більша площа будівлі, де вона проживає, тим субсидія більша.

Влітку, коли немає витрат на опалення, українці отримували в середньому 300-350 грн. Восени та взимку сума зростала до двох тис. грн. Проте, залежно від особливостей домогосподарств, ЖКП і тарифів, субсидія в особливих випадках складала від трьох до п'яти тисяч грн, - зазначають Коментарі.

Цього ж року для багатодітних родин та дитбудинків сімейного типу компенсація буде ще більшою.

Впродовж минулого опалювального сезону близько 3,5 мільйонів домогосподарств отримували субсидію. Тоді середня виплата становила 1050 грн.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook