Які сорти яблук краще обирати для сушки?

Годяться, виявляється, далеко не всі плоди

Як правило, люди сушать те, що падає з дерев або ось-ось почне псуватися. Але, виявляється, є сорти, які більше за інші підходять для цієї процедури.

Якщо не говорити про сортові відмінності, то для сушіння підходять яблука, що відповідають наступним ознакам:

  • невелика насіннєва коробка;
  • тонка шкірка.

Не годяться для сушіння

Відверто невдала витівка – спробувати засушити сорти солодких яблук. У процесі сушіння вони втратять свій смак і в готовому вигляді можуть стати прісними. Тому вибирають переважно кисло-солодкі або кислі сорти яблук, такі як «Апорт», «Антонівка» та ін.

Зимові сорти яблук теж краще не сушити, окрім тих, що самі впали з дерева.

Як сушити

Найдоступніший спосіб – це сушіння на свіжому повітрі, яке займає в середньому 3-4 дні, залежно від погоди. Зручніше підвішувати нарізані яблука на нитку чи волосінь.

Ще один варіант – у духовці. Єдиний недолік – потрібно контролювати процес, інакше фрукти згорять. Яблука викладають на деко, яке заздалегідь застилають пергаментом. Духовку розігрівають до 50 градусів, сушать яблука 60 хв. За годину температуру збільшують до 70 градусів, а ще за годину до 80 градусів і залишають яблука на 1,5-2 год.

Найпростіший варіант сушити яблука в електросушарці. Фрукти розкладають у лотки, які 1 раз на 1,5 год міняють місцями у напрямку знизу вгору.

Коли яблука висохли?

Готові сушені яблука стають еластичними, не розвалюються, помірно м’які та не липнуть до рук. Зберігати яблука можна у тканинних мішках у темному та сухому місці або у банках.

Джерело: prostoway

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook