Яке добриво можна використовувати замість перегною? Сусід про це не розкаже

Користь від такого підживлення буде не меншою, а от мороки точно поменшає

З початком кожного нового сезону городники починають розмірковувати, де б то «розжитися» перегноєм, а потім ще й мучаться, розтягуючи його по всьому городу. Справа ця не проста і вимагає просто таки богатирського здоров'я!

І це тим часом як більш досвідчені дачники використовують при посадці культур зовсім іншу штуку, яка точно знайдеться у кожному домі – звичайну яєчну шкарлупу.

Користь яєчної шкаралупи

У той час як разом з гноєм в город можна занести і насіння бур'янів, і личинки шкідників, і всілякі інфекції, цей екологічно чистий продукт не становить жодної загрози.

До речі, у міжсезоння накопичити шкарлупи можна не один кілограм!

До складу шкаралупи входить купа корисних елементів, таких як фосфор і кремній, калій, кальцій, цинк, магній, фтор і багато інших.

Але найголовніше – усіма цими корисними речовинами шкаралупа активно ділиться з ґрунтом, помітно покращуючи його склад і структуру й нормалізуючи кислотність.

Крім того, шкаралупа може бути засобом захисту від капустянки та інших підземних жителів! Вона створює комфортні умови для розмноження корисних мікроорганізмів і запобігає розвитку патогенної мікрофлори.

Що удобрюють шкарлупою?

Усе підряд яєчною шкаралупою удобрювати не варто!

Найкращі результати це добриво дає під час внесення під розсаду перців, баклажанів і томатів. Також ним можна підгодувати бобові.

З садових культур шкаралупу любить вишня, яблуня і чорна смородина.

Щоправда, садівники рекомендують використовувати на грядках лише ту шкаралупу, яка не піддавалася термічній обробці, тобто від сирих яєць.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook