Яка буде пенсія, якщо є 40 років стажу

Розмір пенсії залежить від тривалості стажу та рівня заробітної плати

Багатьох українців цікавить питання, які пенсійні виплати їх очікують за наявності повного страхового стажу. Утім, на розмір пенсії впливають також інші фактори.

Яка пенсія, якщо є 40 років стажу

Згідно з українським законодавством, громадяни із 40-річним страховим стажем мають право на пенсію за віком. Основними факторами, які визначають розмір пенсії, є тривалість стажу та рівень заробітної плати, із якої здійснювалися страхові внески.

Пенсія обчислюється за допомогою формули, що містить коефіцієнт заробітку та кількість років стажу. Тобто що довший стаж і вища офіційна зарплата, то більша сума пенсії.

Цікаво! Також на розмір пенсії можуть впливати додаткові виплати або надбавки.

Наприклад, ті, хто працював у важких або небезпечних умовах, можуть мати право на пільгову пенсію чи додаткові виплати.

Отже, щоб дізнатися, яка буде пенсія саме у вашому випадку, можна скористатися пенсійним калькулятором. Для цього треба увійти в персональний кабінет на порталі Пенсійного фонду України та далі:

  • У персональному кабінеті знайти розділ «Пенсійний калькулятор», який автоматично підтягує інформацію про ваші доходи та трудовий стаж.
  • Для розрахунку пенсії обрати функцію «Алгоритм розрахунку з урахуванням стажу, що буде набуто до пенсійного віку». Це дасть змогу отримати орієнтовний прогноз розміру майбутніх виплат.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook