Як зробити піст смачним: ТОП-5 рецептів котлет без м'яса
Одним з обмежень під час посту є утримання від їжі тваринного походження
Пропонуємо рецепти смачних пісних котлет
Котлети з капусти
Кілограм подрібненої капусти залити водою і тушкувати 20 хвилин. Додати пів склянки манної крупи, безперервно помішуючи. Тушкувати хвилин десять.
Зняти каструлю з вогню, додати сіль, кріп, кмин, суміш перців і залишити охолонути. З маси сформувати круглі котлетки, обсмажити в олії з обох боків, попередньо обваляти в сухарях.
Котлети з моркви
Кілограм моркви очистити, вимити, нарізати тонкими скибочками. Залити моркву водою і тушкувати до м’якості. Після цього збити блендером до однорідності, акуратно всипати половину склянки борошна, швидко розмішуючи, щоб не вийшло грудок.
Варити ще хвилин десять – посолити, додати перець та інші приправи за смаком. Одну цибулину дрібно порізати, обсмажити в олії, після чого додати до морквяної маси і залишити охолоджуватися. Сформувати круглі котлетки, обваляти в сухарях, після чого обсмажити.
Котлети гречані з грибами
Відварити без солі склянку гречаної крупи, остудити. Обсмажити 300 грамів печериць, разом з подрібненою цибулиною і однією натертою морквою. 100 грамів хліба (краще житнього) залити водою.
У блендері змішати гречку, гриби з овочами, хліб, сіль, часник, петрушку, перець, будь-які приправи, які ви використовуєте для м’ясного фаршу. Сформувати з отриманої маси котлетки, обваляти в сухарях, потім обсмажити.
Котлети з квасолі
Квасолю відварити. Одну картоплину і одну моркву відварити, охолодити, почистити. Одну цибулину нарізати, обсмажити. Змішати всі інгредієнти, перекрутити на м’ясорубці, посолити і поперчити. Додати подрібнений часник. Сформувати котлети, обсмажити, обвалявши попередньо в сухарях.
Котлети з гарбуза
Натерти кілограм гарбуза. Дві цибулини і картоплину дрібно нарізати. Змішати овочі, обсмажити на олії, потім налити трохи води і залишити тушкуватися на повільному вогні близько 20 хвилин.
Всипати половину склянки манної крупи, добре розмішати і тушкувати ще хвилин десять. Овочеву масу охолодити, додати спеції і трави за смаком, сформувати котлети і обсмажити, обвалявши в сухарях.
Радіо Трек: НОВИНИ