Як варити варення з ожини (РЕЦЕПТ)

Про користь варення з ожини і спосіб приготування заготовки на зиму

Ожина — ягода не тільки смачна, але і дуже корисна. Як і її найближча родичка малина, вона допомагає при простудних захворюваннях, насичує організм вітамінами. Ось чому треба зберегти корисні властивості цієї ягідки на зиму. 

Цей десерт готується протягом одинадцяти годин. 

Інгредієнти:

Вода - 500 грамів;

Ожина (стигла і свіжа ягода) - 1 кілограм;

Цукор - 1800 грамів.

Ягоди перебрати, вони мають стиглі, але міцні і не розлізлі. Скласти ягідки в друшляк і занурити їх у дуже холодну воду і вийняти. Повторити так кілька разів і дати стекти зайвій рідині.

Зварити сироп: додати цукор у теплу воду, розмішати і довести до кипіння.

Потримати на вогні дві-три хвилини і охолодити. 

Опустити ягідки в сироп і знову дати закипіти. Зменшити вогонь і проварити масу п'ять хвилин. Потім зняти з плити і залишити на шість годин. Знову проварити варення на слабкому вогні близько десяти хвилин, охолодити протягом трьох годин.

Знову поварити ожинове варення десять хвилин і розлити у стерилізовані банки. Закатати, перевернути банки і накрити їх.

Зберігати в сухому і прохолодному місці, а відкриту банку — в холодильнику. 

Хочеться нагадати, що варення слід набирати сухою і чистою ложкою, інакше вміст банки може зіпсуватися. 

Смачного!

Джерело - lady.tochka.net

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook