Як правильно засмагати та вберегтися від сонячних опіків: поради лікарів

Медики радять менше перебувати під сонцем та користуватися захисними засобами

З початком літа українці почали планувати відпустки. А для того, аби відпочинок не завдав шкоди здоров'ю, варто заздалегідь подбати про засоби захисту для безпечної засмаги.

Через сонячні промені може розвинутися захворювання – фотодерматоз, який проявляється у вигляді почервоніння і запалення шкіри, повідомляє сайт «Українські новини».

Крім того, засмага може призвести до опіків I-III ступенів. Сильні опіки можуть призвести до змертвіння шкіри.

Якщо шкіра дуже світла – нанесіть сонцезахисний крем з SPF (фактор захисту від променів) щонайменше 50. А от дітям потрібно наносити крем з мінімальним SPF 30.

 

Крем потрібно наносити за 30 хвилин до виходу і безпосередньо перед виходом. А під променями сонця захисним засобом потрібно маститися один  раз на 1,5-2 години.

Щоб отримати гарну засмагу і вберегтися від сонячних опіків, потрібно дотримуватися кількох правил. Лікарі рекомендують приймати сонячні ванни в період з 8 до 11 ранку та з 16 до 19 вечора.

Також лікарі радять оберігати дітей до 3-річного віку від прямих сонячних променів. Навіть якщо дитина перебуває в тіні, слід наносити кожні 2 години на шкіру сонцезахисний крем.

Також потрібно пити багато рідини, щоб уникнути зневоднення організму.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook