Як на Рівненщині розвивається екологічне землеробство (ФОТО)

В області працює вісім таких господарств

Кетчуп, йогурт, шоколад, гречка та пластівці. І це ще не весь асортимент органічних продуктів, що випускають переробні підприємства країни.

Екосировину їм постачають сільськогосподарські підприємства, у тому числі й з Рівненщини

Як працюють господарства, що займаються екологічним землеробством, побачили на власні очі учасники «Дня органічного поля», що відбувся у Гощанському районі.

Його учасники на прикладі підприємства «Дедденс Агро» оглянули плантації овочів, ягід та зернових культур, технології  вирощування сої, органічних огірків та томатів, а також техніку.

Нині господарство обробляє понад 3 000 гектарів землі. Тут трудяться близько півтисячі працівників. Всі угіддя використовуються для вирощування сільськогосподарської продукції.

У господарстві органічно вирощують не лише пшеницю, кукурудзу, інші зернові, бобові та олійні культури, люцерну, але й спаржу, полуницю, щавель, цукрові буряки.

[media=147998][media=148002]

До слова, таку справу вперше було започатковано в Україні. При чому на полях не використовують мінеральні добрива, пестициди, інсектициди тощо.

Зараз на Рівненщині працює вісім господарств, що займаються виробництвом органічної продукції. В області зроблений перший крок для його підтримки – прийняття обласної програми. Вона спрямована на здешевлення вартості сертифікації сільськогосподарської продукції. В минулому році фінансову підтримку отримали шість виробників, серед яких і  «Дедденс Агро».

Цього року на програму з обласного бюджету виділили 120 тисяч гривень», - зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько.

Повідомляє сайт Рівненської ОДА

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook