Як зварити рис, який не злипатиметься: тонкощі японських кухарів

Рис виходить розсипчастим і дуже смачним

Варений білий рис – страва, яка є практично на кожному столі наших громадян. Але у багатьох він просто не виходить — то рис злипається в кашу, то розварюється. Щоб уникнути ключових помилок, радимо зварити рис, як це роблять японські кухарі.

Як варити білий рис, щоб не злипався

Замочуємо рис у холодній воді на 20 хвилин, щоб вийшла зайва кількість крохмалю. Рівень води повинен бути на пару сантиметрів вище рівня крупи.

Через деякий час промиваємо рис до прозорості води. Робити це краще окропом — це прибере крохмаль, сміття і пил.

Після закипання води із рисом варимо крупу ще близько 8 хвилин. Пропорції: 1 склянка рису на 2 склянки води. Знімаємо каструлю з крупою з плити та залишаємо на пів години, щоб рис зміг ще пропаритись під кришкою.

Відправляємо в каструлю з рисом щедрий шматочок вершкового масла, можна також використовувати підливу або соус на смак.Перемішуємо крупу і знову накриваємо кришкою каструлю.

Смачного!

Джерело: Телеграф

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook