Як заморозити хліб, щоб він лишався свіжим декілька тижнів

Перед заморожуванням краще порізати хліб на шматочки, щоб діставати його порціями

Для тривалого зберігання хліба дуже добре підходить його заморожування. Таким чином ви, наприклад, можете зберігати надлишки хліба. Або ж запастися свіжим хлібом на тривалий час.

Як заморозити хліб?

При заморожуванні треба пам'ятати, що чим свіжіший хліб ви кладете на зберігання в морозильник, тим смачнішим він буде після розморожування.

Тому найкраще заморожувати хліб, який ще хрумтить, але вже охолов.

Перед заморожуванням краще порізати його на шматочки. Це можуть бути скибочки або порції хліба, яких достатньо для одного прийому, наприклад, для сніданку.

Помістіть порції хліба на тацю і поставте в морозильну камеру, щоб вони добре заморозилися. Потім помістіть їх в пластикові пакети, щільно запечатайте і знову зберігайте в морозильній камері.

Що важливо при заморожуванні хліба

  • Пам'ятайте, що заморожування не освіжить хліб. Тому якщо ви заморозите хліб, який вже не свіжий, то після розморожування він буде таким же.
  • При зберіганні в морозильній камері хліб повинен бути щільно закритий в пакеті для заморозки. В іншому разі навіть при такій низькій температурі він може стати сухим.
  • Якщо ви хочете мати вранці свіжий хліб, дістаньте заморожений хліб з морозильника перед сном. Залиште його при кімнатній температурі в герметичному пластиковому пакеті.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook