Як їсти яйця, аби не нашкодити здоров'ю
2 яйця на добу – застаріла норма
Яйця - корисний продукт, але ними не варто зловживати, аби не порушити роботу нирок.
Раніше лікарі рекомендували споживати два яйця на добу. Втім, в оновлених рекомендаціях ВООЗ йдеться, що звичайній людині достатньо 2-3 яйця на тиждень. Кількість яєць суттєво скоротили через велику кількість холестерину, який вони містять.
Одне яйце містить 215 міліграмів холестерину. При цьому добова норма складає 300 міліграмів і її краще не перевищувати.
Лікарі зауважують, що в яйцях також містяться фосфоліпіди, які здатні знижувати кількість холестерину у крові. Якщо людина з’їсть два яйця, то впродовж дня не треба себе обмежувати в продуктах, які також містять холестерин, як то м'ясо, сир чи риба.
Яйця - цінний продукт, особливо для організму, який росте. Крім білка, там є жиророзчинні вітаміни A, D, Е, фолієва кислота, холін, залізло, кальцій, фосфор, які необхідні для здоров’я нервової системи та мозку. Літнім людям яйця корисні для профілактики когнітивних порушень.
Яєчний білок має низку переваг проти білка який міститься у м'ясі чи рибі. Термічна обробка робить його легким для засвоєння.
Джерело: newsyou.info
Радіо Трек: НОВИНИ