Як варити кукурудзу по-новому в молоці: рецепт за 20 хвилин, але з новим смаком

Врахуйте, що молоко може «збігти»

Абсолютна більшість людей знають, як та скільки варити кукурудзу у воді. На цей раз видання пропонує спробувати новинку — приготувати її у молоці. Цей рецепт легкий, але з одним нюансом. Він підійде для поціновувачів солодких смаків.

Перше і головне — для приготування підійдуть тільки молоді стручки.

 

 

Оптимальними є саме перші качани, із зернят який ще «йде молочко».

Готування у молоці та ще із додаванням масла робить смак овочу подвійно вершковим. Оскільки страва вийде більш калорійною, то вона краще втамовує голод.

Як варити кукурудзу в молоці

Перед тим як готувати кукурудзу в молоці, її слід очистити від листя та «вусиків» — на відміну від варіння у воді, ці частини не залишають. Для зручності качани можна розрізати на кілька частин.

Врахуйте, що молоко може «збігти», тому варити потрібно під пильним наглядом і на повільному вогні.

  • На 2-3 літри молока знадобиться 5 очищених качанів, 1 ст. ложка вершкового масла та сіль.
  • Кукурудзу потрібно добре промити, обрізати кінчики й занурити в каструлю з молоком.
  • Рідину нагрівають до гарячого стану, але не доводять до кипіння.
  • Варити слід на дуже слабкому вогні приблизно 20 хвилин.
  • Готові качани можна посолити та змастити маслом перед подачею.

Є ще така варіація цього рецепта:

  • спочатку качани варити у воді орієнтовно 10 хвилин,
  • далі перекласти їх у молоко й варити до повної готовності.

Джерело: pmg

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook