Як у давнину за допомогою ложки залучали в дім гроші: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

У давнину звичайні ложки, які існували в кожному будинку, були не просто предметом побуту, а й справжнім магічним атрибутом. У предків було безліч повір'їв, пов'язаних із цим предметом побуту.

Саме тому ложок завжди було стільки, скільки людей живе в хаті. Кожен із домочадців мав свій власний столовий прилад, який уособлював його. Ніхто крім цієї людини не мав права ним користуватися, і навіть до нього торкатися.

Дотримуючись давніх повір'їв і правил користування цією річчю, люди притягували до свого будинку позитивну енергетику та достаток.

У глави сімейства ложка більша

У давнину існувало таке правило: хто в будинку голова, у того ложка мала найбільший розмір. Саме тому, найчастіше, дотримуючись сімейних правил давнини, у чоловіка була найбільша ложка, а його дружині та дітям діставалися менші ложки.

Позичену ложку не слід забирати назад

В давнину люди вірили в забобони, які кажуть: якщо позичити людині ложку, її в жодному разі не варто забирати назад. Вважалося, що коли прилад потрапляє в житло інших людей, він миттєво просочується енергетикою цього місця, вбираючи не тільки хороше, а й погане — негатив і невдачі.

Люди вірили, що приносячи таку ложку в будинок, можна запозичити проблеми тієї родини, в якій вона побувала. Саме з цієї причини люди намагалися не позичати в інших людей ложки.

 

Заборонялося стукати ложками у будинку

У давнину під час застіль та сімейних трапез не можна було стукати ложкою об тарілку або інший посуд на столі.

Ця прикмета пішла від повір'я, що кожна ложка — це один із домочадців. Стук ложки міг принести до хати сварки та конфлікти.

 

Зайва ложка на столі — до гостей

Якщо на столі, при його сервіруванні, виявився зайвий прилад, це свідчило про те, що незабаром до будинку хтось зазирне, навіть попри те, що родина не чекала на гостей.

Іноді люди спеціально клали на стіл під час трапези зайву ложку, зазиваючи до будинку гостя.

 

Залучення грошей за допомогою ложки

Люди вірили, що за допомогою цього предмета можна було залучити або зберегти в будинку грошову енергію. Коли гроші у сім'ї водилися, і хотілося їх зберегти, ложки завжди розміщувалися опуклою стороною догори.

Якщо ж необхідно було залучити до будинку енергію фінансів, то ложки на столі розміщувалися опуклою стороною вниз і ручкою від людини, що символізує руку, що просить допомоги.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook