Як смачно зварити або посмажити молоду картоплю: ідеальний обід на всю сім'ю

Спробуйте додати секретний інгредієнт — оцет

Кожній господині варто знати, як смачно приготувати молоду картоплю. Сьогодні розглянемо, як її відварити та посмажити.

Як готувати молоду картоплю з кропом

Інгредієнти:

  • 1 кг – молодої картоплі;
  • 100 г – вершкового масла;
  • кріп;
  • 2 ст.л.– оцту;
  • сіль.

Картоплю миємо й очищаємо від шкірки. Перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і підсолюємо. Кріп миємо, просушуємо серветками або паперовими рушниками і дрібно ріжемо.

Коли приготується картопля, зливаємо воду. Додаємо туди зелень, вершкове масло та оцет. Злегка струшуємо. Залишаємо на десять хвилин, щоб картопля просочилася ароматом. Подаємо зі свіжими овочами.

Як посмажити молоду картоплю

Інгредієнти:

  • 1 кг – молодої картоплі;
  • Олія для смаження;
  • 10 зубчиків – часнику;
  • кріп;
  • сіль.

Бульби варто підбирати дрібні, не більші за волоський горіх. Добре промиваємо від бруду та пилу. Перекладаємо в пакет, всипаємо трохи крупної солі та «скрабуємо» коренеплоди. Так вийде прибрати шкірку, яка нещільно прилягає і може потім пригоріти.

Картоплю знову промиваємо й обсушуємо серветками або паперовими рушниками. Наливаємо олії приблизно на один сантиметр. Картоплю викладаємо в один шар і готуємо на максимальному вогні близько п'яти хвилин. Не забуваємо перевертати бульби.

На цьому етапі робимо мінімальний вогонь, накриваємо кришкою і готуємо ще хвилин 15 або 20.

У цей час дрібно нарізаємо зелень і часник. Готову картоплю приправляємо, додаємо туди часник, вимикаємо плиту й залишаємо під кришкою ще кілька хвилин. Так вона просочиться пікантним смаком і ароматом.

Перекладаємо картоплю в тарілку, посипаємо зеленню та подаємо. Це прекрасний спосіб, як смажити молоду картоплю.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook