Як смачно приготувати булгур з овочами
Рецепт легкого та корисного гарніру
Булгур – це крупа з пшеничних зерен. Вона містить велику кількість важливих поживних речовин, таких як вітаміни групи В, зокрема вітаміни В1, В2, В3, а також залізо, магній та фосфор. А також він має низький глікемічний індекс, що робить його відмінним продуктом для тих, хто слідкує за рівнем цукру в крові.
У цій статті ми поділимось з вами рецептом булгуру з овочами - смачної, здорової та дуже простої страви.
Інгредієнти:
- булгур – 1 склянка
- кип'яток - 2 склянки
- перець солодкий – 2 шт.
- помідори (середнього розміру) – 2 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- морква – 1 шт.
- горох заморожений – 50 г
- часник - 3 зубчики
- петрушка – 1 пучок
- рослинна олія – 2-3 ст. л.
- сіль та перець чорний мелений (за смаком)
Цибулю очищаємо від шкірки та нарізаємо невеликим кубиком, моркву очищаємо та натираємо на крупній терці. Перець солодкий ріжемо кубиком, помідори – кружечками, а часник роздавлюємо ножем та знімаємо шкірку.
Промиваємо булгур в ємності 2-3 рази.
Ставимо сковорідку з олією на вогонь, висипаємо промитий булгур та підсмажуємо 4-5 хвилин, щоб крупа трохи підрум'янилась. Перекладаємо булгур зі сковорідки в будь-яку ємність.
У тій же сковорідці смажимо цибулю 3-4 хвилини до золотистого кольору. Потім додаємо до цибулі моркву, булгур, перець солодкий, горошок заморожений, сіль та перець. Все добре перемішуємо.
Зверху на кашу викладаємо нарізані помідори та часник, заливаємо кип'ятком. Даємо каші закипіти, зменшуємо вогонь до мінімального та накриваємо кишкою. Тушкуємо до готовності приблизно 20 хвилин.
Коли гарнір буде готовий, додаємо петрушку.
Якщо у вас обмаль часу, ви можете готувати цю страву із будь-яких заморожених овочевих сумішей. Це зекономить час на очищення та нарізання продуктів.
Радіо Трек: НОВИНИ