Як швидко зварити квасолю – замочувати на ніч не потрібно

Є простіший спосіб

Борщ із квасолею або просто суп – це відмінна перша страва, яка не тільки смачна, а й корисна. Хоча через те, що квасоля дуже довго вариться, багато хто виключає її з раціону. Але є способи, які не вимагають тривалого варіння. І замочувати на ніч не потрібно.

Є два перевірені способи варити квасолю

 

Перший спосіб

Квасолю промивають і ставлять варитися, як завжди. Після того, як закипить вода, до каструлі потрібно додати харчову соду – буквально на кінчику ножа. Сода скоротить час варіння на годину.

Другий спосіб 

Варити квасолю потрібно з додаванням холодної води. Для цього потрібно взяти велику каструлю, оскільки кількість води, в якій вариться квасоля, поступово збільшуватиметься. Поставте квасолю в невеликій кількості води на вогонь. Як тільки вода закипить, додайте до неї склянку холодної води. Потім щоразу, коли вода закипатиме, знову додавайте по склянці води – і так 4-5 разів, у міру готовності квасолі. На приготування квасолі у такий спосіб піде 40 хвилин.

Також серед секретів для швидкого приготування квасолі і час, коли потрібно солити. Виявляється, якщо ви додасте сіль на початку варіння, це подовжить процес приготування, квасоля затвердіє і буде варитися довше, тому солити потрібно в самому кінці.

Кольорова квасоля готується швидше

Якщо ви відварюєте квасолю для салату, то після приготування її потрібно промити холодною водою, тоді вона буде помітно смачнішою.

Джерело: napensii

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook