Як швидко замаринувати печериці? Пропонуємо зробити це за 5 хв (РЕЦЕПТ)
Та ще один рецепт, з яким доведеться «погратися» трохи довше
Двома крутими рецептами, які допоможуть вам замаринувати печериці вдома дуже швидко, діляться автори кулінарного каналу «Наші Бесаги». Перший варіант - гриби без води, з гірчицею та часником, а от другий рецепт включає кріп, соєвий соус та інші смачні приправи.
Який обрати - вирішувати тільки вам!
- РЕЦЕПТ МАРИНОВАНИХ ПЕЧЕРИЦЬ
Відразу дамо рекомендацію: обирайте цілі гриби, але не дуже великі - так вони краще промаринуються.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- печериці - 600 г
- олія - 100-120 мл
- оцет - 60 мл
- цукор - 1 ст.л.
- духмяний перець - 6 шт.
- чорний перець горошком - 6 шт.
- гірчиця в зернах - 0,5 ч.л.
- сіль - 1 ч.л.
- лавровий лист - 3 шт.
- часник - 3 зубчики
Приготування:
Гриби добре промиваємо та відчищаємо від бруду.
Починаємо готувати маринад. На розігріту пательню вливаємо олію, додаємо оцет, цукор, духмяний перець і гарно перемішуємо. Додаємо чорний перець, гірчицю, сіль та лавровий лист, доводимо до кипіння.
Тоді у маринад додаємо печериці, нарізаний часник, все перемішуємо і готуємо 5-8 хв. Вимикаємо гриби та залишаємо охолоджуватися.
Перекладаємо гриби в стерилізовану банку та заливаємо маринадом. Банку закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на кілька годин.
- МАРИНОВАНІ ПЕЧЕРИЦІ З СОЄВИМ СОУСОМ ЗА 5 ХВ
Печериці так само обирайте невеликі.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- печериці - 400 г
- сіль - 1 щіпка
ДЛЯ МАРИНАДУ:
- олія - 50 мл
- яблучний оцет - 1 ст.л.
- соєвий соус - 3 ст.л.
- кріп - 10 г
- стручок червоного перцю - 1 шт.
- духмяний перець - 3 шт.
- коріандр - 0,5 ч.л.
- чорний перець горошком - 6 шт.
- часник - 4 зуб.
- лавровий лист - 2 шт.
Приготування:
Добре промиті гриби заливаємо водою, додаємо щіпку солі та варимо після того, як закиплять, ще 5 хв. Воду зливаємо і залишаємо гриби охолоджуватися.
Готуємо маринад. Вливаємо олію, оцет та соєвий соус. Додаємо кріп, духмяний перець, червоний перець, коріандр і чорний перець. Вичавлюємо в маринад часник й додаємо лавровий лист.
Тоді закидаємо у маринад печериці та все добре перемішуємо.
Пересипаємо в скляну банку, заливаємо маринадом і закриваємо кришкою. Зберігаємо в холодильнику.
Радіо Трек: НОВИНИ