Як швидко замаринувати печериці? Пропонуємо зробити це за 5 хв (РЕЦЕПТ)

Та ще один рецепт, з яким доведеться «погратися» трохи довше

Двома крутими рецептами, які допоможуть вам замаринувати печериці вдома дуже швидко, діляться автори кулінарного каналу «Наші Бесаги». Перший варіант - гриби без води, з гірчицею та часником, а от другий рецепт включає кріп, соєвий соус та інші смачні приправи.

Який обрати - вирішувати тільки вам!

  1. РЕЦЕПТ МАРИНОВАНИХ ПЕЧЕРИЦЬ

Відразу дамо рекомендацію: обирайте цілі гриби, але не дуже великі - так вони краще промаринуються.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • печериці - 600 г
  • олія - 100-120 мл
  • оцет  - 60 мл
  • цукор - 1 ст.л.
  • духмяний перець - 6 шт.
  • чорний перець горошком - 6 шт.
  • гірчиця в зернах - 0,5 ч.л.
  • сіль - 1 ч.л.
  • лавровий лист - 3 шт.
  • часник - 3 зубчики

Приготування:

Гриби добре промиваємо та відчищаємо від бруду.

Починаємо готувати маринад. На розігріту пательню вливаємо олію, додаємо оцет, цукор, духмяний перець і гарно перемішуємо. Додаємо чорний перець, гірчицю, сіль та лавровий лист, доводимо до кипіння.

Тоді у маринад додаємо печериці, нарізаний часник, все перемішуємо і готуємо 5-8 хв. Вимикаємо гриби та залишаємо охолоджуватися.

Перекладаємо гриби в стерилізовану банку та заливаємо маринадом. Банку закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на кілька годин.

  1. МАРИНОВАНІ ПЕЧЕРИЦІ З СОЄВИМ СОУСОМ ЗА 5 ХВ

Печериці так само обирайте невеликі.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • печериці - 400 г
  • сіль - 1 щіпка

ДЛЯ МАРИНАДУ:

  • олія - 50 мл
  • яблучний оцет - 1 ст.л.
  • соєвий соус - 3 ст.л.
  • кріп - 10 г
  • стручок червоного перцю - 1 шт.
  • духмяний перець - 3 шт.
  • коріандр - 0,5 ч.л.
  • чорний перець горошком - 6 шт.
  • часник - 4 зуб.
  • лавровий лист - 2 шт.

Приготування:

Добре промиті гриби заливаємо водою, додаємо щіпку солі та варимо після того, як закиплять, ще 5 хв. Воду зливаємо і залишаємо гриби охолоджуватися.

Готуємо маринад. Вливаємо олію, оцет та соєвий соус. Додаємо кріп, духмяний перець, червоний перець, коріандр і чорний перець. Вичавлюємо в маринад часник й додаємо лавровий лист.

Тоді закидаємо у маринад печериці та все добре перемішуємо.

Пересипаємо в скляну банку, заливаємо маринадом і закриваємо кришкою. Зберігаємо в холодильнику.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook