Як швидко перевірити якість продуктів: 5 простих способів

На що звернути увагу, щоб не з’їсти зіпсоване

Наше здоров'я напряму залежить від способу життя і харчування. В обох випадках існує безліч факторів, які впливають на те, що ми робимо, і те, що ми їмо Однак, попри все, продукти повинні бути натуральними та якісними.

Розповідаємо, як перевірити, чи свіжі продукти.

Риба – свіжа чи зіпсована?

Свіжа риба повинна бути пружною і повертати свою форму, якщо натиснути на неї пальцем й відпустити.

Також варто звернути увагу на луску – вона має бути твердою, щільною і добре триматися, а ще на очі – впалі і з білим нальотом вони сигналізують про те, що риба несвіжа.

Як перевірити яйця

Яйце треба опустити у воду, щоб перевірити тоне воно чи спливає:

  • якщо воно впаде на дно – продукт свіжий;
  • якщо спливе на поверхню одним краєм – не першої свіжості, але їсти ще можна;
  • якщо повністю спливло – зіпсоване.

Цибуля

При виборі цибулі зніміть з овоча перший шар шкірки. Якщо під лушпинням будуть плями, це означає, що на овочі є пліснява. Тоді краще пошукати іншу цибулю.

Курятина

Вибираючи курятину, надавайте перевагу тій, біля якої немає великої кількості рідини. Якщо стегенця або крильця буквально тонуть у рідині, їсти таке м'ясо може бути небезпечно.

Стиглий гарбуз 

Стиглість гарбуза досить легко визначити за звуком. По овочу треба постукати і прислухатися, яким буде звук: якщо всередині «дзвенить», значить, він стиглий і чудово підходить для вживання.

Джерело: Новини.LIVE

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook