Як швидко перевірити якість продуктів: 5 простих способів
На що звернути увагу, щоб не з’їсти зіпсоване
Наше здоров'я напряму залежить від способу життя і харчування. В обох випадках існує безліч факторів, які впливають на те, що ми робимо, і те, що ми їмо
Розповідаємо, як перевірити, чи свіжі продукти.
Риба – свіжа чи зіпсована?
Свіжа риба повинна бути пружною і повертати свою форму, якщо натиснути на неї пальцем й відпустити.
Також варто звернути увагу на луску – вона має бути твердою, щільною і добре триматися, а ще на очі – впалі і з білим нальотом вони сигналізують про те, що риба несвіжа.
Як перевірити яйця
Яйце треба опустити у воду, щоб перевірити тоне воно чи спливає:
- якщо воно впаде на дно – продукт свіжий;
- якщо спливе на поверхню одним краєм – не першої свіжості, але їсти ще можна;
- якщо повністю спливло – зіпсоване.
Цибуля
При виборі цибулі зніміть з овоча перший шар шкірки. Якщо під лушпинням будуть плями, це означає, що на овочі є пліснява. Тоді краще пошукати іншу цибулю.
Курятина
Вибираючи курятину, надавайте перевагу тій, біля якої немає великої кількості рідини. Якщо стегенця або крильця буквально тонуть у рідині, їсти таке м'ясо може бути небезпечно.
Стиглий гарбуз
Стиглість гарбуза досить легко визначити за звуком. По овочу треба постукати і прислухатися, яким буде звук: якщо всередині «дзвенить», значить, він стиглий і чудово підходить для вживання.
Джерело: Новини.LIVE
Радіо Трек: НОВИНИ