Як розморозити великий шматок м’яса за 10 хвилин: Без гарячої води та мікрохвильової печі

Неймовірний лайфхак

Часто буває, що необхідно терміново розморозити м’ясо, а якщо використовувати для цього воду, то шматок стає занадто водянистий.

Якість м’яса, розмороженого у мікрохвильовці, підходить далеко не всім.

Тому пропонуємо вам дієвий спосіб, з яким і властивості продуту не будуть втрачені і можна починати готувати вже за 10 хвилин.

У теплій воді розчиняємо столову ложку цукру. Температура води повинна бути трохи вище за кімнатну, щоб крайні волокна м’яса не обварилися і не побіліли.

Виймаємо м’ясо з упаковки та опускаємо у цей розчин.

Через 10 хвилин шматок стане набагато м’якшим і його можна легко розрізати на менші шматочки або порції для відбивних.

Цукор чудово розчиняє кристали льоду, допомагає покращити смакові якості м’яса, допомагає прискорити процес приготування будь-якої страви.

Розморожувати в солоній воді, звісно, швидше, так як сіль швидко перетворює лід у воду, але така процедура може призвести до наслідків: волокна м’яса швидко вбирають у себе сіль і потім буде дуже важко її позбутися.

Тому не експериментуйте із сіллю, а користуйтеся цукром або заздалегідь продумуйте меню, щоб вчасно вийняти м’ясо з морозильної камери та нормально його розморозити.

Джерело: mandarynka

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook