Як приготувати пишні картопляні пончики: вийде смачніше, ніж пюре і деруни

Всі українці полюбляють картопляні страви

Пюре – нудно, деруни – набридли, картопляні пончики – це щось нове. Саме так думають господині, коли хочуть приготувати щось небанальне з картоплі. Пухкі пончики оцінять навіть ті, хто не може дивитися на пюре, а деруни не викликають особливого захоплення. Готову страву подають до столу зі сметаною, зеленню чи улюбленим соусом. 

Інгредієнти:

  • Картопля – 600 г;
  • Сіль – 1,5 ч. л.;
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.;
  • Цукор – 1 ч. л.;
  • Борошно – 500 г;
  • Вода – 50 мл;
  • Яйця – 1 шт.;
  • Олія – 1 л.

Картоплю треба почистити і відварити, а потім зробити пюре. Залиште 180 мл води, у якій варився овоч. Змішайте дріжджі із цукром, сіллю, 1 ст. л. борошна та теплою водою. Дайте суміші настоятися 10 хв. 

У пюре введіть інгредієнти, які лишилися, дріжджову суміш і картопляний відвар. Залиште це тісто на годину і теплі. Коли тісто збільшиться вдвічі, його обминають з додаванням борошна і формують кульки, як волоський горіх. 

Сковороду з олією попередньо розігрівають, а потім обсмажують пончики на середньому вогні по 4-5 хв. з кожного боку. 

Джерело: pixelinform

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook