Як приготувати парфуми вдома (РЕЦЕПТ)

Для охочих експериментувати

Парфуми складаються з ефірних олій, базових олій, води, спирту та гліцерину. Ці інгредієнти можна придбати в аптеці. Головне - вибрати ефірну олію.

Передусім вона має подобатися та бути якісною, адже від цього напряму залежить аромат парфуму.

Також знадобляться піпетки, тара для парфуму, шприци, смужки для тестування запахів та зернова кава, щоб відрізняти аромати.

Парфуми на спиртовій основі треба настоювати тиждень, на олійній - місяць.

Потрібно вибрати три ефірні олії. Для легкої ноти можна взяти цитрус, мелісу, м’яту чи троянду. Для основної, ноти серця, потрібно щось складніше. Це може бути насичений запах фруктів, квітів тощо. Для шлейфової ноти використовують ладан, сандал, кедр тощо.

РЕЦЕПТ

  1. Візьми основний інгредієнт. Його має бути 60% від флакона. Це може бути олія жожоба, оливи тощо. По черзі додавай ноти — легку, серця та шлейфову. Кожна наступна має бути вдвічі менша за кількістю.
  2. До змішаних олій додай спирт. Набери його у шприц. Кількість спирту має бути на третину меншою від кількості олій. Змішай парфум.
  3. Зроби тест на смужці та додай те, чого тобі не вистачає в ароматі.
  4. Перелий суміш у флакон. Постав у темне та прохолодне місце. За три дні перевір аромат та додай чисту воду. Води має бути стільки ж, скільки й спирту.
  5. Що три дні збовтуй флакон, за 7-30 днів твій парфум буде готовий.

Поради щодо ароматів:

  • З цитрусових ароматів найбільш вдалі — бергамот, лайм, гіркий апельсин.
  • До таких фруктових варто придивитися — чорна смородина, вишня, кокос.
  • Серед квіткових вибирай такі — іланг-іланг, бузок, конвалія, жасмин.
  • Також вдалими ароматами є вербена, ветивер, верес, віск, зелений чай.

Джерело: Вікна

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook