Як приготувати найсмачніший торт «Спартак»: покроковий простий рецепт

Коржі готувати легко, а от з кремом доведеться потрудитися

Шоколадно-медовий торт «Спартак» без перебільшення можна вважати народним — багато хто знає його рецепт, проте ніхто не може назвати ім'я його автора та розкрити точне походження назви.

Пропонуємо вам приготувати цей торт і він стане родзинкою на вашому столі.

Інгредієнти для коржів:

  • Борошно - 400 г;
  • Какао-порошок - 4 столові ложки;
  • Цукор - 150 г;
  • Вершкове масло - 100 г;
  • Яйця - 2 штуки;
  • Сода - 1 чайна ложка;
  • Розпушувач - 1 чайна ложка;
  • Мед - 4 столові ложки.

Інгредієнти для крему:

  • Молоко - 0,5 л;
  • Яйця - 2 штуки;
  • Цукор - 150 г;
  • Ванільний цукор - 2 пачки;
  • Борошно - 100 г;
  • Вершкове масло - 200 г.

Інгредієнти для шоколадної глазурі:

  • Какао-порошок - 3 столові ложки;
  • Цукор - 100 г;
  • Молоко - 50 мл;
  • Вершкове масло - 50 г.

Як приготувати торт «Спартак»

Для тіста треба використовувати м’яке масло, яке постояло при кімнатній температурі. У велику миску просійте борошно, какао-порошок та розпушувач. Сипучі інгредієнти добре перемішайте.

Влийте мед у металеву миску чи каструлю, всипте цукор, покладіть масло й поставте все на водяну баню. Перемішуйте інгредієнти, поки маса не стане однорідною. Збийте яйця, додайте в медову масу, всипте соду й все проваріть, помішуючи, протягом 10 хвилин. Потім у заварну частину додайте сипучі інгредієнти. Готове тісто має бути м'яким, але ні в якому разі не має сильно липнути до рук.

Зробіть з тіста товсту ковбаску й розділіть її на вісім рівних частин. З кожної частини тіста сформуйте кульку, накрийте і дайте «відпочити» - 15 хвилин при кімнатній температурі та 15 хвилин у холодильнику.

У каструлю налийте молоко, додайте яйця, ванільний цукор, звичайний цукор та борошно і скрупульозно все перемішайте. Суміш поставте на водяну баню, постійно помішуйте, вона буде готова тоді, коли загусне.

Використовувати заварну частину крему можна буде лише тоді, коли вона повністю охолоне. Періодично помішуйте заварну частину крему, щоб на ній не з'явилася плівка.

Коли заварна частина крему повністю охолоне, збийте масло у пишну повітряну масу. У масляну частину крему по одній столовій ложці додавайте заварну частину крему та все збивайте міксером. Крем має бути густим та повітряним.

Беремо кульки тіста і тонко розкачуємо. Зробіть коржі такими ж, як листок паперу формату А4, але діаметром близько 22-24 см.

Перекладіть тісто на деко, а потім виделкою зробіть дірочки на всій його поверхні. Коржі потрібно випікати у духовці, розігрітій до 180 градусів, 5-8 хвилин.

Ще гарячі коржі обріжте, якщо треба зробити їхню форму досконалою. Обрізки коржів не викидайте, вони знадобляться для прикраси десерту.

Готуємо глазур. У металеву миску чи каструльку всипте цукор, какао-порошок, додайте молоко, перемішайте інгредієнти й поставте на середній вогонь. Доведіть масу до кипіння — не забувайте її постійно помішувати, і після закипання варіть протягом 2 хвилин.

У глазур на сковороді додайте масло, скрупульозно все перемішайте. Глазур можна буде використовувати, коли вона повністю охолоне.

Збираємо торт, коли коржі охололи. Щедро змастіть всі коржі кремом, окрім останнього. Також обмажте кремом боки торта. На верхній корж десерту вилийте глазур та розрівняйте її лопаткою. З обрізків, які залишилися від коржів, зробіть дрібну крихту і присипте боки торта.

Торт можна їсти через 8-10 годин. Весь цей час він має стояти у холодильнику.

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook