Як прибрати гіркоту з огірків: перевірений метод
Якщо ви купили несмачний овоч, вихід є
Від покупки гірких огірків не застрахований ніхто — адже зовні овоч з неприємним, терпким смаком ніяк не виділяється, однак їсти його буде досить гидко… Скоріше всього, доведеться відкремсати майже половину
Своєю гіркотою огірки завдячують речовині під назвою кукурбітацин. У нормі він виробляється в основному в листі, стеблах і коренях — у плодах його зовсім трішки.
Однак стресові ситуації, наприклад, недолік поливу або полив холодною водою, перепад температур чи достаток сонця, призводять до посиленого вироблення кукурбітацинуі тоді шкірка та м'якоть огірків набуває гіркого присмаку.
Якщо вам попалися гіркі огірки, візьміть цей лайфхак на замітку:
- В огірка відріжте той кінчик, на якому ріс плід на рослині (попку).
- Потріть цей кінчик об огірок у місті зрізу, поки не почне виділятися біла піна. Це і виходить гіркота.
- Промийте огірок і поріжте в салат – гіркоти не буде!
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ