Як правильно варити куряче філе: шеф-кухар вказав на важливі нюанси, які мало хто знає

У багатьох м’ясо виходить твердим і сухим

Варене куряче філе часто застосовується в салатах і в дієтичному харчуванні. Це смачний і низькокалорійний продукт, проте доволі примхливий. Якщо неправильно його приготувати, то м'ясо на смак нагадуватиме гуму.

Зварити куряче філе так, щоб воно залишилось соковитим досить складно, якщо не знати деяких хитрощів.

Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився секретом, як зварити філе так, щоб воно не втратило соковитість.

Як варять філе курки професіонали

У каструлю потрібно налити холодну воду, кинути туди філе, яке перед цим важливо розділити на велике та мале.

Після цього залишається підсолити воду та додати до неї улюблені спеції.

Варити філе Клопотенко радить протягом 15-20 хвилин: вода має закипіти, після чого м'ясо приготується за 3-5 хвилин.

Шеф-кухар пояснив, що висока температура води одразу почне руйнувати структуру м'яса і воно буде 100% сухим. А якщо заливати холодну воду, соковитість можна зберегти.

Однак, є важливий нюанс

Філе може залишатися соковитим лише протягом короткого часу після приготування. Тому і куштувати його варто одразу.

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook