Як правильно варити гречку: фатальна помилка зіпсує всю страву
Особливості, які мало хто знає
Гречка є однією з найулюбленіших страв на столах у багатьох домівках по всьому світу. Адже це не лише смачна крупа, а й напрочуд корисний гарнір, який містить безліч поживних елементів.
Водночас не всі знають, як правильно готувати гречку, щоб зберегти у ній корисні речовини і отримати приємний смак.
Як варити гречку?
Налийте в каструлю воду і доведіть до кипіння з розрахунку 1:2. Води вдвічі більше. Насипте промиту гречку і підсоліть на смак. Крупу потрібно варити на слабкому вогні під закритою кришкою.
Варити гречку треба приблизно 15-20 хвилин.
Приготування гречки в каструлі під кришкою допомагає отримати дивовижно розсипчасту крупу. Однак під час варіння не потрібно помішувати крупу. Достатньо лише накрити каструлю з гречкою кришкою і варити на повільному вогні.
Після закінчення терміну приготування залиште кашу на кілька хвилин «потомитися» під кришкою.
Додавати в гречку вершкове масло варто на смак і робити це необхідно вже після приготування. А оливкову олію в гречку потрібно в середині процесу приготування.
Джерело: glavred
Радіо Трек: НОВИНИ