Як правильно варити гречку: фатальна помилка зіпсує всю страву

Особливості, які мало хто знає

Гречка є однією з найулюбленіших страв на столах у багатьох домівках по всьому світу. Адже це не лише смачна крупа, а й напрочуд корисний гарнір, який містить безліч поживних елементів.

Водночас не всі знають, як правильно готувати гречку, щоб зберегти у ній корисні речовини і отримати приємний смак.

Як варити гречку?

Налийте в каструлю воду і доведіть до кипіння з розрахунку 1:2. Води вдвічі більше. Насипте промиту гречку і підсоліть на смак. Крупу потрібно варити на слабкому вогні під закритою кришкою.

Варити гречку треба приблизно 15-20 хвилин.

Приготування гречки в каструлі під кришкою допомагає отримати дивовижно розсипчасту крупу. Однак під час варіння не потрібно помішувати крупу. Достатньо лише накрити каструлю з гречкою кришкою і варити на повільному вогні.

Після закінчення терміну приготування залиште кашу на кілька хвилин «потомитися» під кришкою.

Додавати в гречку вершкове масло варто на смак і робити це необхідно вже після приготування. А оливкову олію в гречку потрібно в середині процесу приготування.

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook