Як правильно пити віскі і чим закушувати: «золоте» правило 5S

Любителі міцного напою мають знати тонкощі його вживання

Перед тим як пити віскі, важливо знати про найкращий час доби для цього напою. Досвідчені сомельє вважають, що тільки вечір підходить для того, щоб насолодитися ним.

Обов'язкова умова — охолодження напою до 18-20 °C інакше будь-який, навіть найдорожчий екземпляр, матиме неприємний присмак спирту.

Зберігати в холодильнику пляшку не потрібно, кімнатна температура - прийнятний варіант.

Сповна відчути дивовижний смак і аромат напою можна, виконуючи правило 5S:

  • Sight - оцінити віскі на вигляд, повертаючи келих на світло.
  • Smell - понюхати, вдихаючи ароматний букет.
  • Swish - посмакувати, зробивши невеликий ковток і потримавши напій у роті.
  • Swallow - проковтнути, відчуваючи посмак.
  • Splash - додати краплю води і знову зробити ковток, оцінивши зміну смаку.

Також віскі можна розбавляти іншими рідинами. Наприклад, водою, соками чи газованими напоями. Що не можна змішувати з віскі точно, так це цитрусові соки.

Чим краще закушувати віскі в чистому вигляді

Люди, які не можуть пити міцний алкоголь у чистому вигляді, мають запам'ятати, що беруть на закуску до віскі справжні гурмани, щоб не зіпсувати смак напою і гідно оцінити його якість.

До односолодових або купажованих сортів чудово підійде плитка темного шоколаду, яблука або груші, м'ясо курки та кролика.

Тим, хто п'є житній віскі, сподобається його поєднання з копченою рибою. 

Свинина на грилі ідеально розкриє аромат скотчу, а до димного острівного віскі краще подавати яловичину.

Універсальним варіантом для всіх сортів алкогольного напою, про який ми говоримо сьогодні, буде сир — швидко, просто і смачно.

Найкращою гастрономічною парою вважаються:

  • сир;
  • суші;
  • червона риба;
  • морепродукти;
  • баварські ковбаски;
  • шоколад;
  • баранина і яловичина.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook