«Як пояснити дитині молекулярно-кінетичну теорію?»: батьки Рівного про дистанційне навчання

Про за і проти отримання шкільної освіти онлайн

Батьки Рівного у соцмережі Фейсбук обговорюють дистанційне навчання. Ось їхні аргументи проти нього:

Ксюшка Кравчак Дітям ніщо не замінить школи, адже крім навчання, необхідно ще, спілкування з однолітками. Моя дочка у 9 класі, і вона дуже хоче до школи.

 

Алла Красівська …ми пожинаємо плоди безграмотності((( онлайн заняття не можуть забезпечити повноту вивчення та засвоєння матеріалу!!! Багато разів це доводилось і доведено! Взаємозв'язок педагог - учень і тільки є комплексним розвитком, а не екран і «хтось десь»! Все це призводить до повної деградації молодого покоління!!! А також наш рівень низького забезпечення якісними інтернет послугами та гаджетами робить з нас не педагогів, що мають якісно забезпечити доступ до навчання, а «хто як викрутиться»!!! Знаю з власного досвіду(((

 

Maria Yarova Більшість і в школі не хочуть вчитися, але хоч щось, та влітає в вуха. А вдома пів класу доєднатися до уроку не може, через технічні моменти. Хто слухає, а у кого й мікрофон вимкнутий і вкладка у фоновому режимі з відеогрою... Коли час приходить до самостійної чи контрольної - то повна дезорієнтація в темі.

 

Юлія Федорчук Яка тут ще може бути думка? Звичайно, негативно. Знання тільки вчитель в школі при безпосередньому контакті з учнем може дати. Крім того дітям соціалізація потрібна . Дистанційка - це жалюгідна пародія на навчання.

 

Ola Karpinska Проти дистанційного навчання. Немає можливості проконтролювати дітей чи вони навчаються , бо потрібно на роботу ходити. Категорично проти.

 

Батьки другокласників обурювалися шкільною програмою, яку дитина не може осягнути онлайн. Зокрема, наводили приклади тем, які, на їхню думку, надскладні для розуміння дітей:

 

Nastella Nastya Ось вам для розуміння програма 2 класу. Урок он лайн, триває 20 хв. Як це дитина може осягнути на дистанційці? Батькам покинути роботу і сидіти з ними?

 

 

Наталія Егер ага...Я коли уроки роблю за 2 клас, то моєї логіки на їхнє логічне мислення не вистачає. Я ще такої дурної програми не бачила, в них коні з мухами змішані.. Дитина в другому класі має знати площу країн Європи і села Васильків..В мене криша їде кожен день.

А ось деякі батьки учнів середніх та старших класів висловлювали задоволення дистанційним навчанням:

 

Оля Сафоник 5 клас «Інтелект», проводяться абсолютно всі уроки (включаючи мистецтво, фізкультуру і трудове). Уроки настільки цікаві, що тільки лінивий не вчиться, особисто моя дитина не втратила нічого...Хочу подякувати нашим вчителям, вони великі молодці і професіонали своєї справи!!!

 

Василь Поровчук Все залежить виключно від навчального закладу і конкретного учителя! До прикладу, в Рівненський економіко-правовий ліцей всі уроки за розкладом (google meet) і досить цікаві. Моя суб'єктивна думка, що дистанційне навчання навіть на користь учневі в старших класах, можна приділити більше уваги потрібним предметам, а не сидіти «протирати штани» в закладі на уроках, котрі аж ніяк не потрібні учневі. Хто хоче вчитися - буде вчитися за будь-яких умов.

 

Nataliia Poltavskaya 8 клас Рівненський економіко-правовий ліцей  дуже задоволені. Організація та контроль присутності на вищому рівні, живі і цікаві уроки. Часом знаходячись в квартирі слухаю, і сердце завмирає коли вчителька говорить « пояснювати розв’язок буде....» подобається креативність вчителів та їх підготовка матеріалів!

P. S вчителька фізики при пояснені теми електричного струму розказувала як економно користуватися електричною енергією, пояснювала як розраховується плата, дала завдання зняти показники..

 

Anna Poteriuk 5 та 8 клас - супер. Знань значно більше отримують. За весь період карантину дуже підтянулись по всіх предметах. 

Радіо ТРЕК у TelegramViber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook