Як перетворити звичайне картопляне пюре у дещо неймовірне? Три поради

Маленькі секрети, які дозволять вам готувати в рази краще

На перший погляд, може здатися, що приготувати пюре не складе жодних труднощів. Однак насправді це зовсім не так: за одним і тим же рецептом може вийти як дещо смачненьке, так і сіра маса з незрозумілою консистенцією...

Особливість приготування ідеального картопляного пюре полягає у вмілому використанні 3-х простих хитрощів.

  1. Не кожен сорт картоплі годиться для пюре

Якщо ви не експерт у видах картоплі, то вам доведеться знайти найбільш підходящі варіанти дослідницьким шляхом. Деякі сорти цього овоча зовсім не підходять для приготування пюре, оскільки не розварюються.

Тому звертайте увагу на крохмалисті різновиди коренеплоду.

  1. Не готуйте пюре на воді

Якщо для приготування страви використовувати воду, то пюре виходить дуже прісним. Смак буде занадто банальним і невиразним.

Аби картопля вийшла неймовірно смачною та ніжною, варто додавати прогріте молоко чи навіть нежирні вершки.

  1. Секретні компоненти

Деякі господині додають замало олії, через що смак пюре лишається прісним. На 500 г відвареної бульби варто брати не менше 100 г масла. Завдяки цьому смак картоплі розкриється повною мірою.

Якщо ж ви хочете надати страві апетитного аромату, то до складу пюре варто ввести обсмажений часник.

Також для пишності і повітряної текстури багато господинь вбивають у пюре одне сире яйце.

Джерело: prostoway

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook