Як очистити кухонну дерев’яну дошку від чорних плям

Стане як новенька

Уявити кухню без спеціальних дощок для приготування їжі неможливо. Наразі вибір дощок великий і кожен може обрати будь-яку за кольором та матеріалом.

Та найпопулярнішими є дерев’яні кухонні дошки.

На жаль, через деякий час усі дерев’яні дошки темніють – на них з’являються чорні плями плісняви. Більшість господинь одразу викидають такі девайси і купують нові, але зіпсованій дошці можна повернути попередній вигляд, повідомляє 5.ua

Як очистити дерев’яну кухонну дошку

Помийте дошку від залишків їжі та змочіть теплою водою. Обсипте ще мокру дошку сіллю з усіх боків і розітріть. Після цього покрийте дошку содою і так само добре потріть поверхню. Далі покладіть дошку у миску чи кухонну раковину і залийте на 10-15 хвилин оцтом. Потім помийте дошку мийним засобом.

До слова, аби кухонні дошки служили довше, варто їх розділили за таким принципом:

  • для м'яса та риби;
  • для овочів та фруктів;
  • для хліба та кондитерських виробів. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook