Як насушити вдома багато смачного гарбузового насіння: 4 прості способи

Ці методи дозволять зберегти його смакові властивості і не попсують терміну зберігання

Сушене гарбузове насіння - неймовірно корисний продукт. Головне - виконати його обробку правильно. Тоді насіння не тільки збереже, але й покращить свої смакові якості, та ще й досить зберігатиметься.

Пропонуємо 4 найпростіші варіанти засушити гарбузове насіння.

На сковорідці

Вилийте на сковорідку трохи олії. Смажте насіння приблизно 20 хв на помірному вогні і не забувайте регулярно помішувати, щоб нічого не пригоріло. Після того, як продукт набуде золотистого відтінку, його можна підсолити.

Прозора плівка буде легко відокремлюватися від насіння.

 Традиційно - духовка

Візьміть деко і застеліть його фольгою, розкладіть насіння, щоб був +- 1 шар. Нагрійте духовку до 180°С, потім трохи зменште температуру і поставте всередину деко з насінням.

Готуйте приблизно 35 хв до появи коричневого відтінку. Перемішуйте насіння кожні 6 хв. Наприкінці процесу додайте солі.  

 Природний шлях

Це вважається найпростішим способом. Для цього насіння розкладають на дошці, виносять на свіже повітря і чекають декілька діб. Погода при цьому має бути теплою, та й на ніч залишати продукт на вулиці не рекомендується, інакше насіння вбере зайву вологу.

 Мікрохвильова піч

Застеліть рушником скляну тарілку мікрохвильової печі. Зверху насипте трохи підсушене природним шляхом насіння. Встановіть максимальну потужність і залиште гарбузові зернята рівно на 2 хв. Перемішайте, встановіть середню потужність і готуйте ще 2 хв.

Якщо за цей час насіння недостатньо просмажиться, повторіть процедуру.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook