Як довго можна зберігати олів'є, шубу і холодець?

Є деякі нюанси щодо термінів придатності улюблених святкових страв

Традиційні новорічні страви, такі як олів'є, шуба, салат з крабовими паличками, мімоза і холодець, вже цієї ночі знову з’являться на всіх святкових столах країни

Утім, не всі українці знають, що більшість із них мають дуже малий термін придатності. І тим більше не здогадуються про хитрощі, за допомогою яких строк їхнього зберігання можна трохи продовжити

Чи можна доїдати тазик з олів'є ще й на Різдво, розповіла мікробіолог та бактеріолог Оксана Вольська.

Перше, на чому наголосила експертка – перевагу варто віддавати свіжим овочам і фруктам та стравам, що приготовані саме з таких компонентів. Бажано – без улюбленої жирної заправки у вигляді майонезу.

– Найбільш небезпечні салати, які заправлені майонезом і сметаною, рибні страви, а також солодощі, що зроблені з великою кількістю кремів і яєць, – каже Вольська.

Як довго можна зберігати Олів'є?

Щоб трохи продовжити життя цьому салату, заправляти його краще безпосередньо перед подачею на стіл. Після цього в олів’є є близько 4-х годин, аби бути спожитим.

Без заправки цей салат придатний 40 год (за умови, що в ньому не буде огірків і цибулі, які додаватимуться разом із майонезом безпосередньо перед подачею на стіл).

Тому залишки заправленого салату краще без жалю викидати.

Терміни зберігання новорічних салатів:

  • заправлений олів'є - 4 год (незаправлений 40 год);
  • шуба - 24 год;
  • заправлений крабовий салат - 24 год (незаправлений - 48 год);
  • фаршировані яйця - 2-3 доби (за умови, що вони були зварені не менш як 15 хв);
  • холодець - 3-4 дні.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook