Я роблю вино з кульбабок. Ловіть рецепт (ФОТО)
У нього смак літнього меду
[media=185134]У погрібнику вінничанина Олександра Шемета зберігається саморобне вино з кульбаби - "ковток сонця", як його називає сам чоловік. Проекспериментувати із таким напоєм вирішив…
Коли прочитав книгу Рея Бредбері "Вино з кульбаби"
Унікальне вино вийшло не з першого разу, допомагав Google.[media=185135]
Рецепт:
- Ретельно переберіть цвіт кульбаби, аби зелень не потрапила в сусло, адже тоді вино буде гірчити.
- Перебивши блендером цвіт, залийте його гарячою водою. Дайте 3-4 дні на відстоювання, щоранку помішуючи. Потім це все проціджуйте та утилізуйте квіткові жмихи.
- До сусла додайте 2-3 кг цукру, 3-4 ложки лимонного соку та велику жменю родзинок.
Готова суміш має пройти етап бродіння, що триває 60 днів. Коли осад випадає, напій необхідно перелити у пляшку та вистояти у погрібнику ще кілька місяців.
Олександр Шемет каже...
Зливаю акуратно з осаду і смакую. На смак кульбабове вино має легкий, ненав'язливий смак літнього меду
Потрібно пам'ятати, що лише виноградні вина можуть стати кращими з часом. Усі ягідні, плодові та квіткові вина потрібно випивати за рік, два-три. Їхній смак нестійкий".
Олександр каже, що ставиться до вина, як до сакральної речі
"Якби у мене було кілька життів, то одне з них я б присвятив промисловому виробництву винних продуктів", - додає він.
А виноробам-початківцям дає таку пораду:
"Не бійтеся експериментувати. Навіть найкращий спеціаліст не знає, яка буде погода на вашому винограднику цього року і скільки сонця отримала ваша ягода".
За матеріалами BBC УкраїнаРадіо Трек: НОВИНИ