Я роблю вино з кульбабок. Ловіть рецепт (ФОТО)

У нього смак літнього меду

[media=185134]У погрібнику вінничанина Олександра Шемета зберігається саморобне вино з кульбаби - "ковток сонця", як його називає сам чоловік. Проекспериментувати із таким напоєм вирішив…

Коли прочитав книгу Рея Бредбері "Вино з кульбаби"

Унікальне вино вийшло не з першого разу, допомагав Google.[media=185135]

Рецепт:

  1. Ретельно переберіть цвіт кульбаби, аби зелень не потрапила в сусло, адже тоді вино буде гірчити.
  2. Перебивши блендером цвіт, залийте його гарячою водою. Дайте 3-4 дні на відстоювання, щоранку помішуючи. Потім це все проціджуйте та утилізуйте квіткові жмихи.
  3. До сусла додайте 2-3 кг цукру, 3-4 ложки лимонного соку та велику жменю родзинок.

Готова суміш має пройти етап бродіння, що триває 60 днів. Коли осад випадає, напій необхідно перелити у пляшку та вистояти у погрібнику ще кілька місяців.

Олександр Шемет каже...

Зливаю акуратно з осаду і смакую. На смак кульбабове вино має легкий, ненав'язливий смак літнього меду

І ще одне важливе правило:

Потрібно пам'ятати, що лише виноградні вина можуть стати кращими з часом. Усі ягідні, плодові та квіткові вина потрібно випивати за рік, два-три. Їхній смак нестійкий".

Олександр каже, що ставиться до вина, як до сакральної речі

"Якби у мене було кілька життів, то одне з них я б присвятив промисловому виробництву винних продуктів", - додає він.

А виноробам-початківцям дає таку пораду:

"Не бійтеся експериментувати. Навіть найкращий спеціаліст не знає, яка буде погода на вашому винограднику цього року і скільки сонця отримала ваша ягода".

За матеріалами BBC Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook