Вже не свинина: яке м'ясо цього року обирали українці

Загалом м’яса стали їсти більше

Українці стали частіше їсти м'ясо птиці. Збільшилося й споживання яловичини. А от свинину стали купувати менше, кажуть у Міністерстві аграрної політики та продовольства.

Цього року українці споживали в середньому по 27 кг птиці та 7,4 кг яловичини на одну особу. Минулого року ці показники були 26,2 кг та 7 кг відповідно. 

 

При цьому споживання свинини зменшилось, у 2023 році українці споживали 19,8 кг свинини на рік, тоді як у 2022 році – 20,3 кг. 

Відповідно до сформованого попиту, збільшилося й виробництво м'яса птиці і яловичини в Україні цього року.

Нарощування власного виробництва дозволило зменшити кількість імпорту обох видів мʼяса на 19 тис. тонн. М’яса птиці було імпортовано на 17 тисяч тонн менше - 61 тисяча тонн, а яловичини на 2 тисячі тонн менше – 5 тисяч тонн. Знизився також й імпорт свинини з 74 тис. тонн до 41 тис. тонн, – підрахували в міністерстві.

За даними експертів, станом на першу половину листопада ціни на куряче філе від початку року зросли на 14%, на яловичину і свинину - на 10% і 14% відповідно.  За підсумками 2023 року загалом м'ясо може подорожчати на 30% проти цін на початку року.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook