Всім іншим можна: дві категорії людей, яким не треба їсти білий хліб

Попри очевидні мінуси, його не варто вважати шкідливим 

Білий хліб не шкідливий продукт. Він має певні «мінуси», але це не означає, що продукт потрібно виключити з раціону раз і назавжди. Цей продукт можна споживати усім, крім двох категорій людей. 

Випічка з борошна вищого ґатунку справді досить «бідна», якщо оцінювати відсоток вмісту поживних речовин. У ній буде багато крохмалю, клейковини, легкозасвоюваних вуглеводів і зовсім небагато білків. Вітамінів і мінералів у білому хлібі може не бути зовсім: вони зосереджені в ендоспермі, оболонці зерна, які в такому випадку видаляють.

Білий хліб легко засвоюється, отже, після нього миттєво підіймається рівень цукру в крові. Від цього, наприклад, зростає вага.

Однак для здорової дорослої людини з нормальною руховою активністю білий хліб нешкідливий можна сміливо вживати до 150 г випічки на день.

Білий хліб не можна лише у двох випадках – при ожирінні та цукровому діабеті.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook