Воїни ЗСУ зайшли у Курську область рф: експерт пояснив, як прорив кордону вплине на війну (ФОТО)

Противник не був готовий до прориву

Напередодні популярні телеграм-канали почали рясніти інформацією, що українські військові атакували рф у Курській області. Цю інформацію прокоментував ексречник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов. 

Він каже, що такі заходи спрямовані на послаблення бойового потенціалу армії росії. Зараз ресурсів окупантам не вистачає:

- У цю гру – створення санітарної  зони – виявляється, можна грати вдвох.

 

В той самий час, коли росіяни тужаться і намагаються щось докорінно змінити у ситуації на півночі Харківщини, як бачимо, наші підрозділи виконують певне завдання на території Курської області.

 

Ворог був не готовий до такого варіанту розвитку ситуації, – каже він.

Що виграє Україна

На його думку, ворог застосовуватиме тактику «килимових» бомбардувань. Так вже було, коли кордон РФ в район Бєлгородської області перетинали РДК та Легіон «Свобода Росії». Під час операції ворог активно залучав артилерію та авіацію, щоб знищувати «все і вся». Цікаво, що противнику було абсолютно байдуже, скільки цивільного населення РФ загине, йому важливішою була реалізація певних цілей.

Якщо зважати на повідомлення деяких російських z-пабліків щодо перекидання резервів, можна зробити висновок, що деякі з ворожих планів залишаться нездійсненними.

- Ресурсів ворогу бракує. Він змушений скасовувати певні напрацювання та дії своїх військ, щоб зараз вирішити питання блокування району, де зараз діють наші Сили оборони, – каже експерт.

Водночас Селезньов акцентував: офіційних повідомлень від Генерального штабу Збройних сил України поки немає, тому усе це лише наші припущення.

Ексречник нагадав, що саме росія розпочала проти України неспровоковану повномасштабну агресію. Наша держава має право використовувати весь спектр збройного спротиву, в тому числі й певні превентивні заходи.

- Це наша відплата й намагання максимально послабити ворожий військовий потенціал.

 

Дії українських Сил оборони чи якихось там добровольців – ми про це достеменно не знаємо – це так само діяльність на те, щоб послабити бойовий потенціал російської армії, – прокоментував Селезньов.

Джерело: tsn

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook