Вони не друзі: продукти, з якими не треба поєднувати каву

У списку цілком здорові продукти 

Кава погано поєднується з багатьма продуктами — тако її природа. Наприклад, напій не варто подавати одночасно з гречкою, бобовими та горіхами. Залізо, яке є у крупах та горіхах, через кофеїн засвоюватиметься гірше.

Користі від їжі у такому випадку не буде ніякої. Краще пити каву через 1-2 години після їди.

Ще одне не найкраще поєднання — кава та прянощі. Це може здивувати, адже фахівці й самі радили додавати до напою трохи куркуми чи кориці. Але відверто - прянощі перебивають смак кави.  

Наші рецептори не отримують тієї стимуляції. Втрачається органолептичне задоволення від кави. І потім наші смакові рецептори вимагатимуть повторення цієї чашки, щоб відчути смак напою без добавок, — пояснюють лікарі.

Не варто в каву додавати  алкоголь.  Багато хто любить коньячну ноту в каві й таким чином підкреслити її терпкий смак. Крім того, за допомогою кави часто намагаються протверезіти, притупити почуття сп'яніння. Однак через це лише зростає ризик зловживання спиртним.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook