«Воєнний стан в Україні варто було б вводити раніше», - нардеп від Рівненщини

Воєнний стан в Україні варто було б вводити раніше, вважає нардеп від Рівненщини Сергій Євтушок.

За його словами, фракція партії «Батьківщина» у Верховній Раді, до якої він входить, на закритому засіданні вирішить, як голосувати у Верховній раді.

Нагадаємо, через агресію Росії у Керченській протоці напередодні відбулося засідання РНБО, за підсумками якого вирішили ввести в країні воєнний стан на 60 діб. Сьогодні о 16 годині це питання розглядатимуть у Верховній раді.

Нардеп з Рівненщини Сергій Євтушок так коментує цю ситуацію:
 

- Ми зараз якраз будемо збиратися на закрите засідання фракції й будемо приймати остаточне рішення, чи голосувати «за», чи голосувати «проти» введення воєнного стану.

 

Мій прогноз – фракція підтримає введення військового стану.

 

Про Азов ми чуємо не перший день, ми чуємо про це давно. Але лише нещодавно у доктрину були внесені зміни. Це по-перше. По-друге, протягом чотирьох останніх років ми бачили ряд гострих питань, які могли б бути приводом для того, аби війну назвати війною, а не АТО чи ще якось. Ми могли тоді ввести воєнний стан.


Сергій Євтушок також зауважив, що політики Європи та Америки повинні розуміти, що відкрита російська агресія, зокрема в Азовському морі, загрожує не лише Україні, а й усій Європі.

Зауважив нардеп і те, що введення воєнного стану матиме наслідки. Зокрема, в Україні можуть скасувати проведення виборів усіх рівнів. 

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook