Вітаміни, які у нашому організмі знищує постійний стрес. Як їх поповнити

Брак таких вітамінів не дозволяє нам швидко оговтуватися від стресу

Коли ми відчуваємо стрес, наш організм втрачає важливі поживні речовини, такі як магній, цинк та вітамін В1. Ці нутрієнти мають властивості знижувати тривожність та мають антистресову дію, і їх дефіцит може знизити нашу здатність реагувати на стрес і відновлюватися після нього.

Тож ми опиняємося у замкненому колі: стрес викликає дефіцит нутрієнтів, а дефіцит нутрієнтів посилює стрес.

Хронічний стрес може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, таких як виразка, інфаркт, остеопороз, високий тиск, тривожність, депресія та пригнічення імунітету.

Люди часто починають приймати ліки проти тривожності та депресії, але деякі з цих препаратів самі можуть спричинити дефіцит нутрієнтів, погіршуючи ситуацію.

Для підтримки балансу нутрієнтів під час стресу дієтологи рекомендують збільшити споживання червоного м'яса або іншої їжі, багатої цинком, амінокислотами та вітамінами групи В, а також включити до раціону великі порції листової зелені.

Слід обмежити споживання солоної та «сміттєвої» їжі, а також уникати цукру. Важливо забезпечити достатню кількість білка в раціоні, оскільки хронічний стрес може виснажувати амінокислоти.

Вітамін В5 підтримує баланс кортизолу, зменшує запалення та допомагає загоювати рани.

Вітамін Д важливий для імунітету, боротьби з болем та запаленням, а також захисту від високого тиску. Дефіцит кальцію та вітаміну Д може призводити до втоми та безсоння.

Вітамін С допомагає нирковим залозам і впливає на здатність реагувати на стрес і відновлюватися після нього.

Для ефективної боротьби зі стресом недостатньо лише правильного харчування. Чим більше стресу ми відчуваємо, тим краще має бути наш сон і фізична активність. Регулярні тренування допомагають знизити рівень стресу та покращити загальне самопочуття.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook