Вітамін, що знижує ризик смерті на 60% та де його шукати 

Щоб відчути зміни до кращого, достатньо змінити свій раціон 

Йдеться не про загадковий новий елемент, а про вітамін D. Цей вітамін допомагає засвоюватися кальцію,  зміцнює кістки, покращує роботу імунної системи, знімає запалення, запобігає захворюванням дихальних шляхів.

Рівень вітаміну D в організмі прямо впливає на ризик смертності. Наш організм отримує вітамін з сонячними променями та з їжі. 

У результаті тривалих досліджень науковці встановили, що у людей з нормальним рівнем вітаміну D в організмі ризик смерті був на 57% нижчим, ніж у тих, хто мав дефіцит цього вітаміну.

Участь у дослідженнях брали люди старше 50 років, які вже мали хронічні вікові хвороби.   

Найбільше вітаміну D містить: 

  • Червоне м’ясо та печінка є чудовими джерелами вітаміну D.
  • Жирна риба — тунець, лосось, сардина.
  • Морепродукти — устриці, креветки, мідії.
  • Жовток яйця — також гарне джерело вітаміну D.
  • Гриби — переважно лісові та печериці.
  • Молочні продукти — кисломолочний і твердий сир, молоко, вершки.
  • Соєве молоко та соєві продукти. Деякі вегетаріанські продукти, такі як соєве молоко, тофу та соєві продукти, можуть бути збагачені вітаміном D.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Джерело: ТСН


 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook