Вирок злодіям в Одесі: прочитати «Тома Соєра», Джека Лондона та вірш Шевченка (ФОТО)

Свій легендарний Френк Капріо може з’явитися в Україні?

Нашу увагу на цю ситуацію звернув рівненський адвокат Валентин Дупак.

От його сьогоднішнє ФБ-повідомлення:

ШЕДЕВРАЛЬНИЙ ВИРОК! РАДЖУ ДО ПРОЧИТАННЯ

Знімаю шляпу перед суддею! Кажуть, що цей суддя подавався на конкурс суддів ВС, але нібито не пройшов через неформальні причини- «занадто» принципові погляди на правосуддя.

Ви тільки почитайте, що він зобов'язав зробити обвинуваченим!

З Вироку:

 

«Допитуючи обвинувачених в судовому засіданні, судом встановлено, що вони фактично за своїм розвитком, ще неповнолітні діти, хоча і мають відповідний вік.

 

Відповідаючи на питання сторін та суду, обвинувачений ОСОБА_1 очевидно не розуміє всіх наслідків можливої кримінальної відповідальності за вчинення правопорушення проти власності.

 

Загалом відносини власності для обох обвинувачених є певною прогалиною в знаннях. І це не є дивним, оскільки вихованням обох обвинувачених вочевидь займались не в достатній мірі.

 

Про це свідчить в тому числі мова, побудова речень, малий словарний запас слів, самі висловлювання, створення складних речень для пояснення своїх думок, точніше відсутність можливості і навіть здатності побудови в умі складного речення.

 

Про певну дитячу, майже нерозумну для дорослої людини поведінку свідчить також і обставини правопорушення, які показують, що вчинення крадіжки обвинуваченими відбувалось при наявності з собою всіх документів, які посвідчують особистість кожного (паспорти та інші документи).

 

 При цьому вказані документи були залишені у рюкзаку на місці скоєння правопорушення.»

За посиланням, яке дає Валентин Дупак, ми знаходимо повний текст вироку.

З нього з’ясовуємо, що  в ніч на Різдво (06 січня 2021 р.) двоє одеських хлопців обікрали на закритих автостоянках – два авто: ВАЗ та ГАЗ.

В обох випадках викрадали автомагнітоли та колонки.

Проте в другому випадку злодії побачили, що в їхній бік рухаються охоронці автостоянки й вирішили «приховати» десь рюкзаки з уже викраденими магнітолами та пішли на вихід, наче вони просто десь щойно тут залишили свої автомобілі.

Охоронці ж «приховані» рюкзаки з викраденим магнітолами знайшли, а в них і документи – крадіїв.

Крадіїв, що їх одеський суддя вирішив «перевиховати» за допомогою художньої літератури:

  1. «Пригоди Тома Сєра»
  2. «Пригоди Гекельбери Фіна»
  3. «Біле Ікло»
  4. Вірш Т. Шевченка «Минають дні, минають ночі»

АЛЕ ЧИ МАЄ РАЦІЮ СУДДЯ ГАРСЬКИЙ?

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook