Вікінга Карла Бальдерсона, який воює на боці ЗСУ, можуть видворити з України (ФОТО)

Воїн із тату на чолі: «Хай лише спробують мене взяти!»

Дивна ситуація, яка, вочевидь, потребує прямого втручання з боку влади, бо є показовою для цілої низки подібних випадків.

Данець Карл Бальдерсон (Storm K Balderson), який воює проти російських загарбників, досі не може отримати документи, необхідні для того, щоб надалі захищати Україну від окупантів.

Про це він розповів на своїй сторінці у Fаcebook:

Storm K Balderson

Отримав сього повідомлення від Українського імміграційного центру!!!

Причина – відсутність документів для вашої роботи в Україні

Яких документів?

 

В Україні я був уже в 3 різних військових частинах, як я маю отримувати документи для них? Чому їх не нададуть самі ці військові частини?

 

Тепер мені кажуть, що я маю покинути країну!! Що за фігня!

 

Я цього не роблю і не зроблю. Це вже занадто, чорт забирай!

 

Чому військова частина не може розібратися який папір необхідно надіслати. І кому!?

 

Більше того. Якщо я їх послухаю і поїду додому, в Данію – без військових документів, то я можу отримати до 10 років ув'язнення!!

 

Те, що вони витворяють, це неповага і абсурд.

 

Виглядає як клятий жарт

При цьому Карл Бальдерсон підкреслює, що нікуди з України їхати не збирається. Що останні два місяці провів у постійних переговорах з усіма підрозділами про відповідні документи й не розуміє, чому його мають викидати з України через те, що десь хтось у військовій канцелярії не може правильно скласти елементарного папера і відправити його куди треба.

Цікаво, що допис Карла Бальдерсона прокоментував голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

КОНТЕКСТ:

  • Одначе, багато із них постали перед проблемою: вони – нелегали у нашому війську. Вони можуть воювати за нас, покласти своє здоров’я та навіть загинути, одначе лишаються повністю беззахисними з правової точки зору. У них є фізичний бронежилет, але броні під назвою «гарантії», як для захисників України, їм… не дають.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook