Викинь каку: туристам розповіли, чому не можна їсти безкоштовні булочки в літаку

Інакше стане погано при приземленні

Експерти з різних країн закликають не спокушатися безкоштовним булочками у літаку. Інакше є ризик після приземлення кепсько себе почувати.

Зокрема про те, чому їсти їх не варто, розповів доктор Чарльз Платкін із Центру продовольчої політики Коледжу Хантера в Нью-Йорку. 

Науковець проаналізував низку авіаційних страв і попередив, що продукти з високим вмістом вуглеводів не наситять організм, зате після приземлення змусять відчувати дику втому. 

- Вживання великої кількості важких вуглеводів, таких як макарони з густими соусами, хліб, кекси або тістечка, змусить вас відчувати себе млявими, примхливими, неситими та незадоволеними з’їденим. Рівень цукру в крові підскочить, а потім впаде, що негативно вплине на ваше самопочуття, — зауважив експерт.

Крім того, тісто в небі не буде настільки смачними, як очікують мандрівники, оскільки різниця тиску в салоні впливає на смакові рецептори. Частина нервової системи, яка реагує на запахи, стає менш чутливою.

Директор відділу кулінарної майстерності LSG Sky Chefs Asia Pacific Фріц Гросс поділився секретом: є дві страви, які краще вибрати в літаку, щоб смачно поласувати – це рис або тушковане м’ясо. Саме ці продукти можна розігріти без втрати текстури чи смаку, а також томатний сік. Все інше здаватиметься прісним. 

Джерело: DIP

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook